Home » Bijlages

Foto aan de wand: In het Vaticaan 1885. Het bottelen en verpakken van flessen wijn in strohulzen en ankerse kisten. Een ankerse kist bevatte 50 flessen wijn en woog 100 kilo. Grootvader Hubert Remmen aan de kurkmachine en 4 medewerkers waarbij Bernard van de Camp en van Uum uit Megen.

Hieronder een Stand van Wijnexpeditiekantoor Heesch op de jaarbeurs in Amsterdam.

Hieronder, begroeting gasten door Carlette van Velzen, 'n KWV medwerker in onze dienst, Jaennette en Hubert Remmen

Samen staan wij klaar om de gasten te ontvangen. Op de photo: van Houten, Jeannette, Carlette van Velzen, Gertie, Ingrid, Boris van Loenen, en onder KWV medewerker Niel van Stade , Hubert Remmen en Aad van Beek.

Dankzij dat ik de agent van de wijnbouwvereniging van Zuid- Afrika was en als zodanig mocht optreden en wij ook de importeur waren van Zuid-Afrikaanse wijnen konden wij rekenen, op de ondersteuning van de Zuid-Afrikaanse Ambassade en op een grote toeloop van relaties, waarbij ook Prins Willem. Ziehier onder een proeverij in 'n productiehal van ons bedrijf.

Het proeflokaal en fustenkelder van het Wijnexpeditiekantoor te Heesch.

De élévage, wijnen op eikenhouten fusten gelegd. De verzorging door keldermeester Jeroen van Dijk.

De cuverie van het Wijnexpeditiekantoor te Heesch. De ontvangst van tankauto's uit Spanje en Frankrijk en scheepcontainers uit Zuid Afrika.

Plateau boven de flessenkelder. De voorbereiding van wijnen voor de botteling.

Afdeling fustenwasserij

De tanks met drijvende plafonds en de afvulslangen voor de verschillende soorten wijn. De schone fusten werden voor de aflevering leeg op de rolcontainers geplaatst en dan afgevuld. Dit voorkwam dat personeel te veel zware fusten moesten verzetten.

Bodegas Nueva Andalusia. De oprichting en investering in een Spaanse Bodega onder leiding van de KWV- agent Hubert Remmen met de hulp van door de wijnbouw organisatie van Zuid Afrika ter beschikking gestelde financien.

Bezoekers op de photo bij Hotel Restaurant Don Gonzalo in Montilla.

Proeverij in de kelders van Bodega Nueva Andalusia.

Bodega Nueva Andalusia in Montilla. Pedro Ximenez: Uitleg hoe Medium en Cream Sherry aan het toegevoegde zoet komt. Druiven op matjes op hectaren grote velden ter indroging, waarna met speciale persen de zoete Pedro Ximenezdruif geperst wordt, voor de eigen productie en leveringen aan de Bodegas in Jerez de La Frontera. Het gebied van Jerezde la Frontera en San Lucar de Barrimeda is gelegen aan aan zee, een te vochtig klimaat voor de productie van Pedro Ximenez. 

Lees het verslag en de onderstaande gegevens over het onverantwoordelijke optreden van de Fiod en Belastingdienst, waardoor De Hollandsche Wijnhandel en het Wijnexpeditiekantoor te Heesch, een "uniek Nederlands wijnbedrijf", verloren is gegaan.

Bijlage 1